پر کردن دندان در چه صورتی انجام میشود؟
۱۴۰۱-۰۶-۰۵ ۱۴۰۱-۰۶-۲۸ ۹:۱۹پر کردن دندان در چه صورتی انجام میشود؟
پوسیدگی دندان یکی از مشکلات بارزی است که اکثر افراد را درگیر خود نموده است. امروزه در روشهای گوناگونی که در ارتباط با ترمیم این پوسیدگیها وجود دارد، موجب شده که افراد بسیاری در مورد شیوه ترمیم دندانهای خود دچار تشویش گردند، بنابراین تصمیم گرفتیم در مورد پر کردن دندان با اشاره به گوتا پرکا ایرانی صحبت کنیم.
این فرآیند درمانی برخلاف درمانهای زیبایی مانند لمینت، کامپوزیت و همچنین روکشهای دندانی که جهت طراحی طرح لبخند به کار برده شدهاند، بیشتر به دلیل ترمیم و جلوگیری از ایجاد معضلات احتمالی در آینده میباشد.
پر کردن دندان چیست؟
هنگامی که دندان دچار پوسیدگی میگردد یکی از راهکارهای مفید درمانی آن میتواند پر کردن باشد. اگر بعد از گرفتن تصاویر اشعه ایکس مشخص گردد که پالپ منجر به آسیب دیدگی شده، در اغلب مواقع نیاز به پر کردن دندان خواهد بود.
فعالیت پیاپی باکتری میتواند به مرور زمان موجب بروز عفونت و در نهایت آسیب دیدگی این بخش دندان گردد. در صورتی که چنین مساله مهمی را جدی نگیرید و هر چه زودتر بررسی نکنید، عفونت ممکن است شیوع یافته و باعث پوسیدگی دندان شود.
پس از چنین وضعیتی دندانپزشک به افراد توصیه میکند که دندان پوسیده خود را پر نموده و یا در صورت لزوم عصبکشی انجام دهند.
چه زمانی دندان به پر کردن نیاز دارد؟
مهمترین نشانه پوسیدگی و نیاز به پر کردن دندان میتواند احساس درد و یا تیر کشیدن دندانها در زمان خوردن و جویدن غذاهای سرد و گرم باشد.
اگر به صورت مستمر و تا چند روز با این وضعیت روبرو شدید، حتما برای چک کردن دندان خود به دندانپزشک مربوطه مراجعه نمایید تا با دقت دهان و دندانهای شما را مورد بررسی قرار دهد.
مراقبتهای لازم پس از پر کردن دندان
بعد از پر کردن دندان تا ۱ ساعت از خوردن هر چیزی اجتناب نمایید و اگر احساس تشنگی کردید، میتوانید آب بنوشید.
نوشیدنیهای رنگی یا اسانس دار ممکن است موجب لکهدار شدن یا رنگپذیری مواد پر کننده دندان شما شوند، لذا پیشنهاد میشود تا چند ساعت پس از درمان، از خوردن آنها اجتناب کنید. جهت اطمینان از حفظ کیفیت مواد پر کننده دندان و همچنین مراقبت از آنها دستورات زیر را عمل نمایید:
- دندانهای خود را به طور مرتب و روزانه مسواک و نخ دندان بزنید.
- مصرف قند، شکر و هر گونه مواد شیرین را به اعتدال برسانید.
- از مصرف غذاهای سفت پرهیز نمایید.
- با رعایت نکات مربوط به بهداشت دندان، از دندانهای طبیعی و دندان پر شده خود نیز محافظت کرده و از پر کردن دندان جلوگیری کنید.
سخن آخر
همانطور که گفته شد اگر پوسیدگی به موقع برطرف نگردد، باید درمان ریشه یا عصبکشی انجام شود در غیر این صورت مشکلات بزرگی مانند التهاب لثه و تحلیل رفتن استخوان فک به وجود میآید.
بنابراین جهت جلوگیری ازبدتر شدن و گسترش به بخشهای مختلف دهان سریعا برای پر کردن دندان به دندانپزشک مربوطه مراجعه کنید.
با مسواک زدن اصولی پس از هر وعده غذایی، حداقل دو بار در روز به مدت ۵ دقیقه و استفاده مستمر از نخ دندان و همینطور دهانشویه هفتهای دو مرتبه از پوسیدگی دندان و به وجود آمدن مشکلات ناشی از آن پیشگیری نمایید.
جستجو
دسته بندی
پست های محبوب
برچسب های محبوب