آنچه که از قالب گیری سیلیکون افزایشی باید بدانیم
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۱۴۰۱-۰۶-۰۶ ۸:۳۴آنچه که از قالب گیری سیلیکون افزایشی باید بدانیم
برای ساخت انواع دستگاهها برای دندان نیاز است که ابتدا از فرم فک و دهان شخص با استفاده از مواد قالبگیری سیلیکونی یا مواد دیگر قالب گرفته شود؛ دستگاههایی مانند نایت گارد، ایمپلنت، بریج و غیره باید برای هر شخصی به طور اختصاصی ساخته شوند چون فک انسانها با یکدیگر متفاوت است و نمیتوان از یک قالب برای همه استفاده کرد، که این مورد با استفاده از قالب گیری سیلیکون افزایشی امکان پذیر می شود.
در دندانپزشکی از انواع مواد اعم از آلژینات، دورالی، زینک اکساید، اوژنول و سیلیکون برای قالبگیری استفاده میشود که هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.
در این مقاله میخواهیم قالب گیری سیلیکون افزایشی، مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم در انتخاب مواد، دانش کافی داشته باشیم. خوشحال میشویم تا پایان با ما همراه باشید.
استفاده از قالب گیری سیلیکون افزایشی
قالب گیری سیلیکون افزایشی یکی از پرطرفدارترین روشها برای قالبگیری در دندانپزشکی است. این ماده به دلیل انعطافپذیری و الاستومری بالا استفاده فراوان دارد. این ماده بیشتر در موارد ترمیمی مانند ترمیم پل یا تاج مورد استفاده دارد که بسیار دقیق است. استفاده از این ماده تقریبا آسان است و هنگامی که برای قالبگیری در دهان قرار داده میشود، به راحتی در مدت زمانی نسبتا کوتاه خود را میگیرد و به راحتی جدا میشود.
به لحاظ آماده کردن سیلیکون برای قالبگیری میتوان آن را به دو نوع استاندارد و فست تقسیم کرد. اما تنوع سیلیکون تنها به این دو نوع محدود نمیشود؛ دو نوع افزایشی و تراکمی به دلیل تفاوتی که در ایجاد واکنش شیمیایی دارند با یکدیگر متفاوتاند و موارد مصرف مخصوص به خود را دارند.
به دلیل انعطافپذیری زیاد سیلیکون، این ماده نسبت به آلژینات طرفداران بیشتری دارد. از این ماده میتوان برای ترمیم، قالبگیری فک با دندان یا بدون دندان، ریشه، ایمپلنت و غیره استفاده کرد.
مزایای قالب گیری سیلیکون افزایشی
- دقیق بودن آن در ثبت جزئیات
- پایداری و مقاومت بالا در برابر دفرمه شدن
- خوش طعم و خوش بو بودن
- تغییر شکل جزئی آن هنگام جداسازی قالب کمتر از %۰.۲
- در محلولهای آبی به راحتی ضد عفونی میشود.
- این مدل سیلیکون نسبت به دیگر انواع ماده پس از قالبگیری کوچک نمیشود.
- این مدل را میتوان در صورت دفرمه شدن بازسازی کرد.
معایب
قالب گیری سیلیکون افزایشی معایبی نیز دارد؛ در ادامه به اختصار آنها را نام میبریم:
- هزینه آن نسبت به سیلیکون متراکم بیشتر است
- به انواع آلایندهها حساس است
- هنگامی که پلیمریزاسیون میشود، از خود هیدروژن آزاد میکند به همین دلیل نمیتوان آن را از دهان سریعا برداشت
- برای استفاده از آن نمیتوان از دستکش لاتکس استفاده کرد
- نکته مهم در کنترل رطوبت است و دندانپزشک حتما باید محیط را عاری از رطوبت و کاملا خشک کند
این مدل از سیلیکون مزایا و معایبی دارد که هنگام استفاده باید اینها را در نظر بگیرید؛ اما در مجموع این مدل نسبت به مدل پرتراکم بهتر است و کارایی بیشتری دارد.
کلام آخر
قالبگیری سیلیکون افزایشی یکی از پرطرفدارترین روشها برای قالبگیری در دندانپزشکی است که در تمام جهان به وفور از آن استفاده میشود. این مدل را بیشتر برای موارد ترمیم استفاده میکنند، اما برای قالبگیری بخشی از دندان و یا دهان بی دندان هم کارآمد است. زمان خشک شدن آن معقول است اما نسبت به مورد دیگر کمی گران است.
برای خرید مواد قالبگیری سیلیکونی همین حالا آن را به سبد خرید اضافه کنید تا در اسرع وقت آن را دریافت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کرده و از مشاوره لازم بهرهمند شوید.
جستجو
دسته بندی
پست های محبوب
برچسب های محبوب